Svar
Variantene er nå likestilte i rettskrivningen. De er altså like riktige. Hverken var ute av rettskrivningen mellom 1959 og 2005, og da festet varianten verken seg.
Nedenfor følger bakgrunnsinformasjon for spesielt interesserte.
Hverken er den eldste formen, som vi har arvet fra skriftfellesskapet med dansk. Den ble erstattet helt av den lydrette formen verken i 1959, da også skrivemåtene valp, veps og virvle uten h- ble innført.
Det samme året ble ordet verken innført i nynorsk ved siden av korkje (sammen med valp og veps ved siden av kvelp og kvefs). Skrivemåter med hv- er uaktuelle på nynorsk. De lydrette formene med v- fungerte altså som fellesformer for bokmål og nynorsk fra 1959.
Mange fortsatte å bruke den uoffisielle formen hverken etter 1959. Det var jo den de hadde lært på skolen. I 2005 ble h-en igjen tatt inn i bokmålsrettskrivningen. Formene er nå likestilte, så Språkrådet anbefaler ikke den ene framfor den andre.
Ellers har bokmål stort sett beholdt skrivemåter med hv- (for v-), mens nynorsk har beholdt skrivemåter med kv- (stort sett for k-). Danskene har beholdt hv- i alle ord, mens svenskene har fjernet den stumme h-en over hele fjøla og skriver vem, vad, var.