Hopp til hovedinnhold

Vi har nye nettsider, og nokre av dei er framleis under arbeid. Ser du feil eller manglar? Ta kontakt med nettredaktøren.

Godt nettår!


I etterpåklokskapens nådeløse lys tar vi en titt på hva folk satte mest pris på av innhold på nettsidene våre i året som gikk.

Språkrådet.no hadde 4,2 millioner unike sidevisninger i 2021. Samlingen med språksvar, svarbasen, som er det hjørnet av nettsiden vår med størst trafikk, hadde 1,6 millioner unike sidevisninger i 2021.

Spalten Aktuelt ord ble gradvis bygd ned i 2021, og vi har gått over til ukentlig å publisere artikler fra svarbasen i sosiale medier. Den mest leste artikkelen i svarbasen tar for seg uttrykket «i like måte» (39 486).

Som vanlig var nyhetssaken om årets ord (sportsvaske) (3 233) den mest leste, med saken om vraking av «nordmann» (2 284) og saken om språkloven (2 148) på henholdsvis andre og tredje plass.

Den mest trafikkerte temasiden på nettsidene våre var i 2021, som året før, Språkhjelp, med nesten en million sidevisninger. Der var det særlig siden om forkortelser som fikk mange besøk, foran feil bruk av ord og uttrykk og bruk av å eller og.

Vi ønsker alle våre besøkende velkommen tilbake i 2022!